anytime

Niet betalende terrasbezoeker openbaar op Facebook


Vrijdag kon de bewuste terrasbezoeker niet betalen, zijn pinpas weigerde. ‘Hij zou zo terug komen om cash te betalen, maar waarschijnlijk is meneer dit vergeten. Als je hem kent tip ‘m even.’

De man staat op Facebook herkenbaar in beeld; hier is hij onherkenbaar gemaakt.

De man met hond werd herkenbaar op Facebook geplaatst, en door veel lokale collega’s gedeeld. Zondag was hij al opgespoord: ‘We hebben inmiddels zijn naam, telefoonnummer en woonadres van deze man.’

Per ongeluk?
De man is gefilmd door een beveiligingscamera en door de lokale horeca openbaar op Facebook gezet. Ook nadat bekend was om wie het ging,  bleef zijn foto staan. Het zou volgens de gedupeerde niet, zoals in eerste instantie werd gedacht, om een ongelukje gaan. ‘Blijkbaar waren er meerdere gedupeerde ondernemers in en rond Oisterwijk,’ werd later aan het bericht toegevoegd. Niet vreemd, door personeel van Bierbaronnen, Lieve Lente, Belvertshoeve en De Dorpsherberg werd hij met een zelfde ‘vergeten te betalen’ actie herkend. Bij hotel Stille Wilde heeft de man gevraagd om een overnachting, maar werd geweigerd. Bij kledingzaak Meyer & Meyer werd de door deze man gepaste (maar nog niet betaalde) kleding niet meegegeven.

Meerdere ondernemers hebben aangifte gedaan.

Ziet u deze man, weet u waar hij is? Bel dan graag met de politie 0900-8844 of indien het snel moet 112.

Update

Een betrokken inwoner heeft laten weten dat de bewuste man een inwoner uit Oisterwijk betreft die psychische zorg nodig heeft. Volgens deze wijkbewoner zouden vele betrokkenen en ook hulpdiensten als Politie de man graag helpen en zijn er diverse acties daartoe ingezet.

De foto is van Facebook verwijderd.