banner

Nationale Tweetaktdag in Moergestel


De stichting Brabant Parkland Rally organiseert op zondag 14 april de 28e Nationale Tweetaktdag in Moergestel.

Eén keer per jaar zoeken liefhebbers van tweetakt motoren elkaar op in Moergestel. Meer dan 200 brommers, motoren en auto’s kun je daar bewonderen. Vooral het wegrijden voor de rit en het ervaren van het kenmerkende geluid van de tweetakt is bijzonder om mee te maken.

Motoren en automobielen op de Tweetaktdag in Moergestel (Foto Rick Denissen)

Heb je ooit zelf brommer gereden dan zal het een feest van herkenning zijn. Kreidler Florett, Zündapp CS50 of Puch MV50 komen zeker voorbij. Ook de aan een membraan gestuurde Honda MBX of Yamaha FS1 of exoten van andere origine, zoals Italië of het voormalige Oost-Europa. Minder bekend is dat er ook allerhande auto’s bestaan met een dergelijke krachtbron, zoals de SAAB 96, DKW 3=6, en de Trabant en Wartburg. Of BARKAS: een vrachtwagen.

De Nationale Tweetaktdag begint om 9.30u met de start van de kofferbak-verkoop. Gaandeweg de ochtend zullen de voertuigen zich verzamelen op het parkeerterrein van Partyboerderij ’t Draaiboompje, Hild 1, 5066 CL Moergestel.

Om 12.30 uur vertrekken de brommers, motoren, auto’s en vrachtwagens voor een 80 km lange rit. Bij het startsein wordt bij elk voertuig op enthousiaste wijze omgeroepen wat het zo bijzonder maakt. Zo kunt u nog even goed kijken en luisteren naar de bijzonderheden van wat de deelnemers besturen en met liefde koesteren.

Om ongeveer 15.00 uur zullen de voertuigen weer terugkomen bij ‘t Draaiboompje waar om 16.00 uur de dag met een kleine prijsuitreiking wordt afgesloten.