ondernemers

Met IVN Oisterwijk naar het Hoornmankentiend


Op zondag 7 april gaat IVN op zoek naar de voorjaarsbloeiers in de Hoornmankentiend. Dit gebied ligt ten noordoosten van de Brand en is gespaard gebleven van de herontwikkeling van de Brand.

Voorjaarsbloeiers te zien met IVN

Dit oude broekbos is uitgekozen door de gidsen van de IVN en LNMH Haaren om een avontuurlijke wandeling uit te zetten.  Zij hopen bijzondere bloemen te kunnen bewonderen zoals de bosanemoon en de pinksterbloem die aan een mooi beekje, de Roomleij, veelvuldig aanwezig kunnen zijn.  Ook zijn ze benieuwd of de waterviolier en de slanke sleutelbloem de droge zomer overleefd hebben. Zoogdieren zoals de das, vos en ree zijn vaste bezoekers van dit deel van de Brand. Vogels zoals de verschillende soorten spechten en de ijsvogel zijn trouwe bezoekers van dit gebied. Ook zijn er echt mooie oude bomen te bewonderen zoals de echte Hollandse linde, haagbeuk en de fladderiep.

Het gebied is redelijk goed te belopen maar hoge schoenen of laarzen zijn wel aan te bevelen. Samen zullen we kunnen genieten van een wandeling die 1,5 tot 2 uur in beslag zal nemen. Start is 7 april bij café Het Gommelen aan de Biezenmortelsestraat 1 in Biezenmortel. De excursie is gratis en begint om 10 uur. U bent van harte welkom.