banner

Met de buuf naar Oisterwijk aan tafel


‘Sociaal Huis Oisterwijk start aan de Kop van de Lind.’ Hee, da’s interessant, even lezen. Wat een leuk initiatief. Zou het wat zijn voor de buuf?

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

Twijfel, twijfel, de buuf houdt niet zo van grote groepen. Wil ze hier wel bij horen? Ik verwacht dat ze nee gaat zeggen, maar ik geef het niet zomaar op! En daarom besluit ik om de buuf ‘officieel’ uit te nodigen. Ik stop het kaartje van Oisterwijk aan Tafel bij haar in de bus. “Beste buurvrouw, graag nodig ik je uit voor Oisterwijk aan Tafel op zondag 19 mei van 12.00 tot 15.00 aan de Kop van de Lind”.

Ik ben benieuwd! Laat ze er maar even over nadenken. En ja hoor, als ik de container buiten ga zetten, komt de buurvrouw naar me toe. Ze heeft het er met haar zoon over gehad en zegt: “alleen als we met z’n drieën gaan”, daarmee doelt ze op mijn vriend. Ze wil daar niet alleen zitten, stel voor dat ik die middag mee moet helpen. “Oke’’ zeg ik, “die nemen we dan ook mee. Weet je het zeker, het is voor jou, hè?” “Ja hoor’’, zegt ze, “dan weten we meteen of het iets is, het is voor iedereen nieuw.”

En zo schrijf ik de volgende dag 3 personen in voor de brunch op 19 mei. Ik heb buuf aan een nieuw uitje geholpen. Nu maar hopen dat het weer zondag 19 mei ook een handje helpt.

DTZ logo low