banner

Kruidencursus bij IVN Oisterwijk


Op 21 mei start de Kruidencursus bij IVN Oisterwijk. De kennis rond keuken- en geneeskrachtige kruiden is bijna zo oud als de mensheid. Van generatie op generatie werd de kennis over het gebruik en de helende kracht van kruiden overgebracht en bijgesteld. Planten die vroeger medische toepassingen kenden kregen namen die aansloten bij het gebruik van de plant zoals smeerwortel, longkruid, bijvoet, enz.

Tegenwoordig wordt door steeds meer mensen bewust gekozen voor een gezonde en natuurlijke levenswijze. Doordat dit jaren op de achtergrond is geplaatst, missen we de handvaten. Welke kruiden kan ik gebruiken, wat zijn de werkzame bestanddelen, waar kan ik ze vinden en hoe pas ik ze toe? In deze cursus komen de volgende thema’s aan bod: signatuurleer, kruidenthee, het gebruik van kruiden in de keuken, het oogsten, drogen en verzamelen van kruiden, de geneeskrachtige werking, het maken van olie, zalf en tinctuur, EHBO met kruiden. Voor deze cursus is enige kennis van planten nodig.

Kruidentuin

De cursus vindt plaats op een prachtige locatie aan de rand van de Gemeente Oisterwijk. De locatie is gelegen tegenover het natuurgebied Moergestels Broek. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden uit de tuin plukken en verwerken tot een zalf, kruidenolie, -thee, -boter, hoestdrank, tinctuur…Naast theorie is er tijd voor het zelf plukken van de kruiden uit de tuin en verwerken tot een zalf, kruidenolie, -thee, -boter, hoestdrank, tinctuur…

De cursus bestaat uit 7 theorie/ praktijklessen en start op 21 mei 2019, aanvang 19:30 tot 22:00 uur aan de Oirschotseweg 69 in Moergestel.  Voor het hele programma kijk op de website van IVN Oisterwijk, cursussen. Nadere informatie en Inschrijven via www.ivnoisterwijk.nl. U kunt ook contact opnemen met de coördinator van deze cursus Elly Aarts, tel. 0135220180, e-mail ben.elly@live.nl