ondernemers

Jongen aangehouden op AZC Oisterwijk


De politie heeft zondagavond op het AZC in Oisterwijk een jongen aangehouden ter zake huisvredebreuk.

Politie en ambulance op AZC Oisterwijk (Foto ter illustratie – Toby de Kort).

De jongen had zichzelf oppervlakkig met een mesje verwond en is ter plaatse in de ambulance behandeld. Die ambulance kwam volgens meerdere berichten van diverse inwoners, zondagavond met spoed door de straten van Oisterwijk aangereden, gevolgd door 3 politiewagens. Deze opgeroepen agenten hebben de jongen aangehouden en daarna overgebracht naar het cellencomplex in Tilburg.

Inwoners van straten op de route richting het AZC in Oisterwijk, klagen steeds vaker over de hoeveelheid politiewagens die voor relatief kleine incidenten met meerdere wagens en de nodige spoed richting het AZC rijden. Ze schrikken er van en vinden het onnodig. Ook zijn er inwoners die van mening zijn dat de bewaking op het AZC tekort schiet. Volgens de politie is hun ruimere inzet nodig, omdat vooraf niet bekend is of er bij kleinere incidenten, alsnog groepen betrokken raken. Het duurt in dat geval te lang om alsnog collega’s op te roepen, dus roepen ze bij een melding uit voorzorg direct meerdere eenheden op.

Update: Jongeman negeerde locatieverbod

Het ingrijpen van politie, bleek in dit geval een gevolg van een eerder locatieverbod. De jongeman had vanwege eerder ongewenst gedrag een locatieverbod gekregen. ‘Gisteravond heeft hij zichzelf in een kamer opgesloten en dreigde hij zichzelf iets aan te doen. Hij is voor huisvredebreuk aangehouden omdat hij het locatieverbod had gekregen. We reden met meerdere eenheden omdat het een ernstige melding was,’ aldus een woordvoerder van Politie.