banner

Heukelomse koeien gaan de wei weer in


Ze staan te popelen! Na een hele winter op stal, vieren de koeien op de Piet van Meintjes Hoeve in Heukelom aanstaande zaterdag 13 april hun WEI-feest.Da’s altijd een vrolijke boel! Wil je dit ook meemaken? Dan ben je van harte welkom.

Kom ze maar aaien!

Omdat er in de winter geen gras en ander voer groeit, staan de koeien in de winter op stal. Boer Rob Denissen voert ze dan dagelijks met voer dat in de zomer geoogst is. Maar dan komt gelukkig het voorjaar weer en mogen de dames naar buiten. Op 13 april is dat zover en de koeien staan al te popelen. Gasten kunnen genieten van de swingende koeien, die voor het eerst sinds eind november weer naar buiten gaan.

Behalve genieten van de blije koeien, is er nog meer te doen. Terwijl de koeien genieten van het gras en alle aandacht kunnen de kinderen zich vermaken met o.a. traptractors en koemelken. Intussen kunnen ouders genieten van koffie en verschillende proeverijen.

Op de fiets
Het WEI-feest vindt plaats op de Piet van Meintjes Hoeve aan Hoog-Heukelom 11, 5059 AD in Heukelom. Belangstellenden zijn welkom vanaf 11.30 uur. Zorg dat je om 12.00 uur aanwezig bent om de koeien te zien swingen. De staldeuren gaan rond die tijd open. Kom bij voorkeur op de fiets (of te voet), want er is beperkt parkeerruimte beschikbaar. De entree is gratis.