banner

Gratis parkeren kan nog steeds achter de Lidl


Inwoners dachten dat het voorbij was, het gratis parkeren achter de Lidl, maar het kan nog steeds, nu met laadpaal!

Er staat geen ‘verbod’, en ook het woordje ‘alleen’ ontbreekt, maar hier mag je volgens de gemeente dus alleen parkeren als je aan het opladen bent. Zonder stekker, mag je een vakje verder nog wel gewoon staan.

Met een veranderende situatie, bleek het even onduidelijk voor enkele inwoners, die lieten weten dat gratis parkeren niet meer mocht. Navraag bij de gemeente geeft duidelijkheid: ‘Er geldt geen betaald parkeren op dat gedeelte van het parkeerterrein achter de Lidl, het terreintje gelegen aan de zijde van de Terburghtweg.’

Er werden recent twee plekken aangewezen voor het opladen van elektrische voertuigen. ‘Die plekken worden aangegeven met de benodigde verkeersborden. Hier mogen alleen elektrische voertuigen geparkeerd worden die daadwerkelijk aan het opladen zijn.’