banner

Eindelijk parkeerplek op Almystraat KVL Oisterwijk


Deze week is de gemeente gestart met het realiseren van parkeerplekken voor bewoners aan de Almystraat.

Werk aan de weg in de Almystraat (Foto: Joris van der Pijll)

‘We wonen hier nu twee jaar,’ aldus een van de bewoners. De parkeervakken zouden ongeveer twee jaar geleden gerealiseerd worden op een strook grond tussen de fietsstraat en het spoor, maar daarvoor moest eerst overleg komen met ProRail. De benodigde strook grond bleek niet van de gemeente.

Blijkbaar is dat nu geregeld, want medewerkers van een stratenmakersbedrijf zijn afgelopen week begonnen met het uitgraven van de strook, een van hen: ‘Ja , we gaan hier parkeervakken maken’.

Parkeren

De strook grond waar parkeerplekken zijn gepland (Foto: Joris van der Pijll)

Het parkeren op KVL verloopt vanaf het begin moeizaam, ondanks dat er diverse parkeerplekken zijn. Inwoners hebben vooral last van bezoekers aan het Oisterwijkse centrum en medewerkers van bedrijven op de KVL, die alle vrijheid krijgen om hun auto op voor bewoners bestemde parkeerplekken te plaatsen.

Er is geen vergunningen systeem.