banner

Beeldbank Oisterwijk: Koninginnedag 1965


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Koninginnedagspelen 1965

Kijkje op de speelplaats van de Johannes van Oisterwijkschool in 1965

Komende zaterdag vieren we de verjaardag van Willem Alexander, onze Koning. Het land dompelt zich opnieuw onder in vertier. In vroeger jaren organiseerden de lagere scholen de Koninginnedagspelen op hun speelplaatsen. Bussen gooien, zaklopen, koekhappen; wie deed er niet aan mee?! Het schoolplein liep vol met ouders en hun kroost. Peter Deen bezat al op jonge leeftijd een filmcamera, schoot in 1965 beelden bij de Johannes Den Doperschool, Johannes van Oisterwijkschool en Sint. Jozefschool en legde daarmee ’n mooie, vergane (school)traditie vast. Reist u even mee, 54 jaar terug in de tijd?!