banner

Basisscholen nemen stokje over van Ruud met actie tegen spierziekte


Naar aanleiding van een eerder bericht van Ruud Marcelissen in de lokale media, hebben basisschool De Coppele en De Mozaïek besloten om een sponsorloop te houden.

De kinderen gaan in de wijk diverse afstanden lopen om zo geld op te halen bij familie, vrienden en kennissen. Het geld dat ze ophalen komt volledig ten gunste van de actie: ‘Lopen voor Myotone Dystrofie.  ‘Ik heb afgelopen dinsdag 9 april in de klassen van groep 5 tot en met 8 van De Coppele en de groepen groen en oranje bij de Mozaïek verteld over wat een spierziekte is en wat dat met je doet. Ook uitgelegd wat het met een gezin doet wanneer er 3 van de 5 mensen ongeneeslijk ziek zijn,’ aldus Ruud. ‘Dat was een indrukwekkende ochtend waarbij de kinderen vol aandacht luisterden en vol vragen zaten, die ze uiteraard ook mochten stellen. Je zag de emotie bij de kinderen en docenten.’

Ruud Marcelissen heeft er zin in!

Ruud Marcelissen uit Oisterwijk is 46 jaar, gehuwd en 3 kinderen, en gaat de halve marathon lopen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, en dan met name voor onderzoek dat MD de wereld uit moet helpen.

‘In september 2016 is bij mijn vrouw de progressieve spierziekte MD 1 vastgesteld. Omdat dit een erfelijke ziekte betreft werden de kinderen in oktober 2016 gezien door de neuroloog, die bij twee van hen een DNA onderzoek instelt, helaas kregen we op 26 januari 2017 het bericht dat ze beide de ziekte hebben. Je komt in een wereld waarin alles onzeker word, je moet als personen en als gezin helemaal opnieuw de weg vinden in zorg en structuur. Inmiddels 2 jaar verder lijkt dit gelukt, al blijft het elke keer weer een uitdaging.’

Ruud is zelf niet ziek en heeft inmiddels zijn vaste baan opgezegd om de zorg in huis op zich te nemen. ‘Dit geeft de nodige rust en regelmaat, ook voor onze oudste zoon van 19, die niet ziek is. Ik heb door deze beslissing ook aan mezelf kunnen werken en ben vanaf mei 2018 tot nu 36 kilo afgevallen en heb het sporten, met name hardlopen omarmt. Dit moet resulteren in het lopen van de halve marathon.’

Ruud zoekt hiervoor sponsoren, en doneert de opbrengst aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Wil je Ruud helpen? Mail dan naar Ruud ruud.marcelissen@home.nl of bezoek zijn Facebookpagina.

 

DTZ logo low

Delen: