anytime

Zaterdag met carnaval in Groot Oisterwijk (Fotoseries en films)


Carnaval in Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk met hier de foto’s van zaterdag:

Burgemeester Hans Janssen mocht de Vrijwilligersprijs overhandigen aan Frans de Laat (Foto: Annita Schepens).

Frans de Laat kreeg Peer Paorel vrijwilligersprijs! Carnaval in Haaren, in Struivendurp gaon ze vûr goud met al vijftig jaar Struivenwénèrs, vijftig jaar carnaval in Haaren. En feest in de Pannenschuur, maar ook veel bijzondere onderscheidingen (zie overzicht onder). Kindercarnaval bij The Inside en KLM Open Air vanuit het centrum. In Moergestel ging Karnaval Festival tot de hemel!

Er volgen er nog meer, dus kom gerust later even terug!!

Speciale onderscheidingen

Op de eerste officiële carnavalsdag heeft Prins Nilles al meteen zeven onderscheidingen uitgereikt. Tijdens het ontbijt werden Joost Robben, Dick Groenland en Martijn Arts verrast met een speciale onderscheiding. Dick en Joost als “steun en Toeverlaat” zei kregen ieder een helft. Op Martijn zijn onderscheiding staat “Stiekeme Adjudant” dat zegt genoeg!
Later in de ochtend bedankte hij oud-stadsprins Piet Rutten bij Willeke den Draaier voor zijn jarenlange inzet voor het openbaar carnaval in Döllekesgat. Piet is dit jaar afgetreden als voorzitter van de VSOP (Vereniging Stads Oud Prinsen). Hij mag de titel ‘VSOP Consul Vlissingen’ meenemen naar zijn nieuwe woonplaats Vlissingen.
Bij het Veurtoeteren kreeg Sandra Santegoets de onderscheiding ‘Zzzandra Topper’. Zij heeft het samen met haar club voor elkaar gekregen om 30 bands uit heel Nederland naar Döllekesgat te halen en daarmee het Veurtoeteren nieuw leven ingeblazen.
Tijdens de bijeenkomst van de Raad van Mastendollen werden Helmut Buddemeijer en Henk de Ruiter onderscheiden. Helmut is al jaren penningmeester van de Raad van Mastendollen. Vorig jaar kreeg John Peters de onderscheiding ‘Vergaderen is voor Talentlozen. Alaaf’ uitgereikt, maar het bleek dat hij deze spreuk van Helmut had gejat. Bij deze rechtgezet!
Henk ontving de onderscheiding ‘Gouwe handjes’ als trouwe vaste kracht van de Technische Commissie.
’s Avonds brachten Prins Nilles en zijn Gevolg een bezoek aan de Zotte Mulders die hun 50-jarig bestaan vierden. Hier werd Anita Spierings als actieve en altijd aanwezige kartrekker van de Zotte Mulders onderscheiden met de titel ‘Ut kloppend Mulderhart’.