banner

Weer een raadslid weg bij PrO Oisterwijk


Partij PrO maakt bekend dat ook raadslid Christel Heus de raad gaat verlaten. Nadat enkele partijleden direct na de verkiezingen opstapten, het vertrekt van lijsttrekker en later wethouder Jan de Laat, het mislopen van de sollicitatie van Marjan Bastiaan en de daarop volgende beschuldigingen door PrO aan het adres van de burgemeester, vervolgens PrO raadslid Ruud van der Star die vertrok, Jan de Laat die wel terug kwam in de raad, maar niet voor PrO, is het nu Christel Heus die opstapt…

De fractie van PrO toen ze nog samen waren. Rechts achter Jan de Laat, links van hem Ruud van der Star. Linksvoor Guy de Kort, die door vertrek van Christel Heus (midden) vermoedelijk in de raad komt (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Christel Heus stopt als raadslid van PrO. De reden die zij aangeeft zijn persoonlijke omstandigheden gecombineerd met haar werk. Zij zegt geen kans meer te zien om op een goede manier haar werkzaamheden voor de inwoners van Oisterwijk te vervullen. ‘Wij betreuren als fractie haar vertrek zeer. De inzet van Christel was altijd optimaal, altijd zoekend naar de beste oplossing, nooit bang voor kritische vragen als ze dacht dat het beter kon. We verliezen in haar een zeer betrokken en kundig raadslid, die daadkrachtig, maar met humor invulling gaf aan het sociale gezicht van PrO. Speciale aandacht had ze voor kinderarmoede en de positie van hen die het moeilijk hebben in onze maatschappij,’ aldus Jean Coumans. Christel blijft lid van PrO.

Vermoedelijk zal Guy de Kort, zoon van partijcollega Wil de Kort, de raad betreden. Hij zag zijn zetel aan zijn neus voorbij gaan toen Jan de Laat plots in de raad terugkeerde.