anytime

Vrijwilligers gezocht voor leuke activiteiten in Oisterwijk


Het Gerard Horvers Huis en het Inlooppunt in Oisterwijk draaien helemaal op vrijwilligers. Beide huiskamers bieden een leuk en gevarieerd activiteitenprogramma voor wie Abraham of Sara heeft ‘gezien’ en niet achter de geraniums wil zitten. Dit kan in de beschermde omgeving van het Gerard Horvers Huis of tijdens de diverse activiteiten in het Inlooppunt. Dit betekent dat voor alle activiteiten steeds mensen gezocht worden die bereid zijn om anderen een leuke ochtend of middag te bezorgen. Dat lukt aardig want Oisterwijkers willen graag anderen
helpen.

Vrijwilligers helpen om ouderen een leuke ochtend of middag te bezorgen

NL-Doet mag het hele jaar
Eén dag per jaar is er extra hulp op de zogeheten NL-Doet dag. Ook bij het Gerard Horvers Huis en het Inlooppunt kwam wethouder Stefanie Vatta dit jaar de vrijwilligers op die dag helpen. Dat is
natuurlijk geweldig, maar het jaar heeft 365 dagen en het aantal dagen dat de huiskamers van beide huizen open zijn groeit. Het afgelopen jaar zijn de activiteiten enorm uitgebreid. Zo is er
bingo, stoelyoga, de breiclub, sjoelen, creatieve- en culturele middagen, de woensdag maaltijd, de zondagsbrunch en nog veel meer. Bij al die activiteiten zijn vrijwilligers nodig.

Misschien is dit iets voor u. Dit kan al door één middag per maand te helpen bij het schenken van koffie en thee , een praatje maken, een spelletje doen met onze gasten. Maar ook door te helpen
bij het serveren van een warme of koude maaltijd. U kunt kiezen wat het beste bij u past.

Zinvol én gezellig
Zoals gezegd telt Oisterwijk heel wat mensen die anderen een handje helpen. Misschien hoort u nog niet tot die groep maar bent u al langer op zoek naar een zinvolle bezigheid nu de kinderen op hun plek zijn, u parttime werkt, of met pensioen bent. Vrijwilligerswerk is leuk. U ontmoet nieuwe mensen, helpt anderen én het houdt u jong. Bovendien komt u een paar keer per jaar met alle vrijwilligers samen. Dan worden ervaringen en tips uitgewisseld en wordt er een leuke activiteit georganiseerd zoals een gezamenlijk etentje, een excursie of zelfs een workshop jongleren.

Verschil
Op de vernieuwde website www.inlooppuntoisterwijk.nl en www.gerardhorvershuis.nl vindt u meer informatie die u kan helpen om vrijwilliger te worden bij een van de twee huiskamers. Wilt u zich meteen aanmelden of toch eerst een informatief gesprek? Bel 06-17163091 of mail ingridoosterling@contourdetwern.nl.

Eén ochtend of middag per maand kan het verschil al maken, niet alleen voor de gasten, maar ook voor u als vrijwilliger. Dus meld u aan en help samen anderen te helpen.

 

DTZ logo low