anytime

The Henry Girls bij GUO Oisterwijk


The Henry Girls sluiten op zondagmiddag 14 april de GUO-concertserie seizoen 2018/2019 van Groeten Uit Oisterwijk af. De drie zussen starten hun GUO-concert in Fletcher hotel-restaurant Boschoord om 15.00 uur. Om 14.00 uur opent GUO haar zaalkassa, maar belangstellenden kunnen ook digitaal reserveren.

Transatlantic rootsmix

The Henry Girls

De drie zussen Karen (fiddle, ukulele, piano, banjo), Lorna (accordeon, ukulele) en Joleen (harp, mandoline) McLaughlin mengen hun muziek uit erfgoedrijk county Donegal in ruraal Noord-West Ierland met die uit Schotland en voegen daar flinke scheuten oldtime American music en jazz aan toe. Deze frisse ‘transatlantic rootsmix’ levert hen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan lovende kritieken en de reputatie als een van de beste alt folk exponenten uit Ierland van de laatste jaren. Bovendien hebben ze zich ontwikkeld tot delicate songwriters. Daardoor is er in eigen land en daarbuiten des te meer waardering voor hun eigentijdse folk.

Ongetwijfeld zijn hun gezamenlijke muziekstudies debet aan hun gezamenlijke vocale en instrumentale kwaliteiten. Maar de onbevangenheid en originaliteit van nature in benadering, interpretatie en uitvoering zijn gebleven. Ze vertolken wel eens andermans werk (zoals dat van Elvis Costello), maar geven daar hun eigen twist aan, want coveren doen ze niemand. Toch zit de muziekpers nooit verlegen om een vergelijking meer of minder. Crosby, Stills & Nash vanwege hun weergaloze vocale harmonieën. Gillian Welch en The Indigo Girls vanwege hun gemengde celtic en americana roots. De Canadese Kate & Anna McGarriggle omdat ze ook nog eens zussen zijn. The Andrew Sisters vanwege hun swing bovendien, …..

Twee jaar geleden maakten ze hun vooruitgesnelde reputatie voor het eerst in een concert bij GUO waar. Dat smaakte naar meer. Daarom komen ze nu op herhaling. Hoewel: zichzelf herhalen doen ze niet.