ondernemers

Open deuren Brede School Moergestel


Sinds 2013 staat het Brede Schoolgebouw in Moergestel, en sinds 2017 zijn alle instellingen voor peuter- en kinderopvang, buitenschoolse opvang en beide Moergestelse scholen gezamenlijk gehuisvest in dit gebouw. Daarmee is het één centrum geworden voor opvang en onderwijs in Moergestel.

De Brede School in Moergestel

De instellingen binnen de Brede School nodigen de inwoners van Moergestel graag uit op dinsdag 19 maart 2019 om eens een kijkje te gaan nemen. Dat kan overdag van 09.00-11.30 uur en ’s avonds van 18.30 tot 20.30 uur.

In de Brede school hebben de volgende instellingen hun eigen plekje:
• Peuteropvang Janneke. Bij Peuteropvang Janneke in Moergestel kunnen peuters vanaf twee jaar niet alleen lekker spelen en andere kinderen ontmoeten, maar ze zetten ook nog een extra stapje in hun ontwikkeling
• Kinderopvang Mokido. Met de goed ingerichte ruimtes geven zij kinderen letterlijk de ruimte om zichzelf te zijn. Er is altijd wat te doen. Lekker buiten spelen, knutselen, zingen of even samen genieten van een rustmomentje. Zij bieden een scala aan activiteiten. Elke dag weer.
• Buitenschoolse opvang De Buitenkans. Buitenschoolse Opvang De Buitenkans is jaren een vertrouwd opvangadres voor kinderen en ouders. Er is altijd wat te beleven en te ontdekken.

 

Samen spelen

Peuteropvang Janneke, Kinderdagverblijf Mokido en Buitenschoolse opvang de Buitenkans zijn onderdeel van Kinderopvang Humanitas.
• Basisschool de Vonder en basisschool de Bienekebolders. Beide scholen zorgen vanuit hun schoolspecifieke missie en visie voor goed basisonderwijs aan de Moergestelse kinderen van 4 tot 12 jaar. In een mooie leer- en werkomgeving, met o.a. leerpleinen, vindt het onderwijs plaats en er wordt gebruikt gemaakt van moderne middelen en materialen.

Basisschool de Vonder is onderdeel van Stichting Boom. Basisschool de Bienekebolders is onderdeel van Stichting Opmaat.

Deze partners van Brede School Moergestel hebben structurele contacten met Farent (voorheen Juvans), GGD Hart van Brabant en Bibliotheek Midden Brabant om zo goed mogelijk te kunnen zorgen voor het totale welzijn van de Moergestelse jeugd.

Brede School Moergestel heeft een doorkijk naar Stanislaus, waardoor ook zo verbinding ontstaat. Steeds vaker organiseren Stanislaus en de partners van de Brede school activiteiten met elkaar.
Regelmatige bezoekers van het Brede Schoolgebouw, kinderen, ouders en personeel, voelen zich er thuis. Voor anderen is het misschien een minder bekende plek. Brede School Moergestel wil graag betrokken zijn bij alle inwoners van Moergestel.

Smakelijk eten

Reden voor de gebruikers van het gebouw om de inwoners van Moergestel uit te nodigen om eens een kijkje te nemen in het gebouw. Daardoor kan overdag iedereen zien welke activiteiten er tegenwoordig plaatsvinden bij opvang en onderwijs. In de avond kan er gesproken worden met de medewerkers die werkzaam zijn binnen het gebouw. Benieuwd naar opvang en onderwijs anno 2019? Iedereen is van harte welkom op 19 maart aanstaande!

Brede School Moergestel,
Kloosterlaan 26-32
5066AN Moergestel.