ondernemers

OLAT winterseriewandeltocht vanuit Haaren


OLAT winterseriewandeltocht start op zondag 17 maart vanuit Haaren.

Deze laatste winterserie van het seizoen 2018 – 2019 belooft veel moois! We zijn vandaag in het buitengebied van Haaren, Vught en Esch. Natuur en geschiedenis gaan hier hand in hand. We lopen over landgoederen, door buurtschappen, mooie lanen en bosgebieden, we komen in open agrarisch gebied met waterlopen. Kortom, een wandeldag met heel veel variatie. We beginnen de wandeling over het Broederspaadje, gaan via de Bochtsteeg door het bos van het waterwingebied en komen verderop bij buurtschap Noenes. Via een landelijke weggetje tussen de weilanden komen we bij het riviertje de Broekley. De langere afstanden komen door Jagershagen en Sparrendaal. We passeren de begraafplaats van de missionarissen van Scheut. De langste afstanden komen langs de IJzeren Man, Nationaal Monument Kamp Vught en de Fusilladeplaats. Verderop dwars door het Kapellebos. We wandelen langs de mooie waterplas, het Kraaiengat, bij buurtschap Bergenshuizen. Wandelen geruime tijd langs de oevers van de Essche Stroom en bij het buurtschapje Ruiting volgt een prachtig klein natuurgebiedje. Vlak voor het einde wacht ons nog een verrassing, de vijvers van de pastoor, gelegen achter de kerk en de pastorie. Nieuw ontwikkelde natuur, bijzonder om dit binnen de bebouwde kom aan te treffen! Deze tocht kan men ook 50 of 60 km wandelen, De start daarvan is om 07.00 uur en men moet uiterlijk om 19.00 uur weer terug zijn. Zij maken een extra lus over Nemelaer en de Kampina.

Rusten onderweg is ook geregeld

Startlocatie is Gemeenschapshuis Den Domp, Kerkstraat 26, 5076 AW Haaren. Alle overige afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT 3 wagen- en 2 caférustpost ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.