ondernemers

Oisterwijkse wint Prinses Christina Concours


Bijna 70 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de regioselecties van het Prinses Christina Concours in Veghel. De jury koos uiteindelijk 7 finalisten. Zij mochten op zondag 24 maart optreden tijdens de finale.

De winnende deelnemers op een rij (Foto: Majanka Fotografie)

Het concours in Veghel was het laatste regioconcours. In totaal doen dit jaar ruim 400 jonge musici mee aan het Prinses Christina Concours. Alle deelnemers spelen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen en een plek in de regiofinale. Achter de schermen ontmoeten deelnemers elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan en mooie samenwerkingen beginnen. Het is dit jaar de 51e keer dat het Prinses Christina Concours georganiseerd wordt.

In de categorie 12 tot en met 14-jarigen won de Oisterwijkse Jessica Lukken, op viool, de eerste prijs.