glasvezel

Oisterwijkse hobbyisten: Hijme Vervat


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Hijme Vervat

Hijme Vervat speelt in diverse verzorgingshuizen (Foto: Ber Beerendonk)

Ik ben Hijme, woon in Oisterwijk ben 63 jaar. Ik ben geboren in Rotterdam en in de jaren 90 naar Oisterwijk verhuisd. Ik ben mijn leven lang al een enorme muziekliefhebber. Een jaar of 5 geleden wilde ik naast het luisteren ook daadwerkelijk zelf muziek gaan maken en kocht een akoestische gitaar. Ging wat lessen volgen via internet en na 4 weken rolde er uiteindelijk een liedje uit van 2 akkoorden. Ik leerde al snel wat meer akkoorden en kon al vlug een aantal liedjes spelen.

Nadat ik met de band van een collega een keer wat liedjes mocht meespelen kreeg ik toch de kriebels om zelf op te gaan treden. Twee jaar geleden ben ik Oudhollandse liedjes uit de jaren 60 gaan oefenen, heb zangles genomen en ben gaan optreden in verzorgingstehuizen in Brabant. Tegenwoordig treed ik gemiddeld een keer per week op en het is enorm leuk om mensen hiermee een plezier te doen.

Hobbyist Hijme op gitaar (Foto: Ber Beerendonk)

In november 2018 heb ik een optreden gedaan in het bekende Café het Molentje in Oisterwijk. Dat is van beide kanten zo goed bevallen dat het idee is ontstaan om een oude traditie te herstellen. Eenmaal per maand meezingen onder begeleiding van een pianist. Heel gezellig. Het verschil is dat er nu geen piano is voor de begeleiding, maar muziekbanden en een zanger. En dat ben ik. Het zijn van alle artiesten de meest bekende liedjes, er is voor ieder wat wils en de toegang is gratis. Iedere laatste vrijdagavond van de maand van 20.30 tot 22.30 uur. Wel voor de zekerheid even de Facebook pagina van het Molentje in de gaten houden, omdat we soms de dag moeten verplaatsen.

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low