anytime

Oisterwijk in nieuw boek met natuurfotografie


Frans Kapteijns mocht afgelopen week het eerste exemplaar in ontvangst nemen van een nieuw boek, over natuurfotografie in Zuid Nederland. Uiteraard ontbreekt Oisterwijk niet, met haar bossen en vennen een bezoek waard.

Noord-Brabant is rijk aan natuur en een waar paradijs voor natuur- en landschapsfotografen. Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je al deze gebieden niet tot in detail kunt kennen. Niet als je in Noord-Brabant woont, laat staan als je er met vakantie gaat. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben. Een team van 27 Brabantse natuur- en landschapsfotografen bedacht hiervoor de oplossing. Met grote toewijding hebben zij het afgelopen jaar gewerkt aan een encyclopedische uitgave met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Zuid Nederland.

Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave. Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen.

De mooiste fotolocaties – Zuid Nederland ligt vanaf 1 april in de boekhandels.

Fragment uit het boek, waarin Oisterwijk uiteraard niet ontbreekt. Met foto’s, tekst, kaarten en locaties nodigt het boek uit tot het bezoeken van de bijzondere plekken in Zuid Nederland