banner

Oisterwijk geeft dwangsom voor boksen in plaats van judo


Judo of boksen, wat maakt het uit? Een volgende keer kost het 5.000 euro!

Een dwangsom van 5000 euro, omdat je geen judo-, maar een bokstoernooi organiseert? Vraag die veel inwoners op Facebook hierover stellen: Is dit echt zo erg?

Judo of boksen, wat maakt het uit?

Een sportevenement voor de jeugd, dat in The Inside in Oisterwijk werd gehouden en zich richtte op het samen sportief bezig zijn, stond geregistreerd als judotoernooi. Daarvoor werd een vergunning gegeven; bezwaren waren er niet. Er bleek echter een bokstoernooi te zijn gehouden en dat was niet volgens het lijstje. De gemeente heeft hierop gesteld en geconstateerd dat de in de vergunning vermelde evenementomschrijving afwijkt van de uitvoering. Niet in omvang, aard of duur van het evenement, maar de soort van de sport die wordt beoefend wijkt af. Er is een dwangsom van 5000 euro aan gekoppeld.

Voor toekomstige evenementen geeft de gemeente aan dat de organisatie gewenste afwijkingen op de vergunning vooraf in een aanpassingsverzoek moet aanvragen, waarop de gemeente kan afwegen of ze daarmee akkoord gaan. Als The Inside dat doet, hoeven ze de dwangsom niet te betalen. Basis van deze handhaving door de gemeente, zo blijkt uit opgevraagde stukken, is volgens de gemeente een eerder advies van de bezwaarcommissie, om alle activiteiten in The Inside vooraf strikt vast te leggen in een overzicht, en zo blijkt ook strikt te handhaven.

Het bokstoernooi kon overigens gewoon doorgaan, omdat deze kwestie na afloop bekend werd. Overigens ook omdat omwonenden geen enkele moeite hadden met dit evenement; zover bekend had niemand bezwaar tegen de sportwedstrijd voor de jeugd. The Inside heeft bezwaar gemaakt tegen deze dwangsom; de uitkomst daarvan is nog niet bekend.

Delen: