ondernemers

Nemelaer Haaren wint op de valreep


Onder stormachtige omstandigheden trekt Nemelaer ten strijde bij svTOP in Oss. Al snel in de wedstrijd ontstaan scoringsmogelijkheden. Verdediger vd Broek kopt voor de thuisploeg uit een hoekschop al na een paar minuten over het doel. Vervolgens is het Nemelaer wat de klok slaat. Giel vd Ven kan vrij aanleggen maar mist het venijn. Doelman Vendrig kan ternauwernood redden op een schot van Joeri Vugts. Na dik 10 min. knalt Joeri vanaf 25 mtr hard op de dwarsligger. Uiteindelijk is het dan toch raak. Uit een combinatie tussen Gijs v Baast en Joeri knalt laatstgenoemde schitterend in de verre kruising. 0-1 (14). Op aangeven van Joeri kan Gijs aanleggen. Met veel moeite pareert Vendrig en helaas kan Bart v Esch de rebound niet binnen werken. Na 25 min komt de gastheer beter in de wedstrijd en weet ook prompt te scoren. Steeg levert een perfecte voorzet af en verdediger Wijdeven knalt bij de 2e paal onberispelijk binnen. 1-1 (29).

Na de pauze oogt TOP wat beter en is het ook een aantal keer dreigend voor het doel van Nemelaer. Ook zij weten een keer de dwarsligger te testen. Ondanks de vele pogingen en hoekschoppen richting het doel van Nemelaer worden nagenoeg geen echte kansen gecreëerd. In de laatste fase van de wedstrijd wordt Nemelaer weer sterker en ook dreigend richting het doel van de gastheer. De wedstrijd lijkt te eindigen in een gelijk spel wat een terechte weergave van de kansenverhoudingen zou zijn. In de extra tijd wordt Giel, niet bijster slim, onderuit gehaald in het strafschopgebied. Strafschop. Doelman Vendrig heeft een fikse reputatie opgebouwd door de laatste 6 strafschoppen te keren. Voor Wouter Molenaar geen probleem. Hij knalt beheerst binnen vanaf 11 mtr. 1-2 (93). Uiteindelijk trekt het collectief van Nemelaer knap en verrassend een overwinning bij de nr 2 over de streep.

Zondag komt Rhode op bezoek en zullen de Albert Heijn boys wederom gaan strijden voor de 3 pntn.