anytime

Nederlands Kampioenschap Petanque in Oisterwijk


Op zondag 14 april vanaf 10.00 uur vinden in Oisterwijk op de banen van Petanque Club Oisterwijk de Nederlandse kampioenschappen Petanque plaats.

Petanque is bij de meeste mensen beter bekend als Jeu de boules, maar Petanque is een serieuze sport met spelers over de hele wereld. En er worden ieder jaar weer Wereldkampioenschappen gehouden voor landen  en ook een kampioenschap voor teams. Frankrijk is in deze sport een topland, maar ook in Azië zijn er erg sterke landen.

Petanque bij PCO in Oisterwijk

In Oisterwijk wordt dus dit jaar het Nederlands Kampioenschap gespeeld en wel in de spelsoort tête à tête. Dit wil zeggen één tegen één. Aan dit kampioenschap nemen deel de beste 32 mannen uit Nederland , de 16 beste vrouwen en de beste 16 jeugdspelers. Deze deelnemers waren de besten in de voorrondes die in alle gewesten van Nederland zijn gehouden. Het zijn dus echt de allerbesten in deze spelsoort.

Bij de mannen geldt er een directe eliminatie. Dat wil zeggen dat , als je verliest, je meteen naar huis kunt. Bij de vrouwen en de jeugd wordt er een ander spelsysteem gehanteerd. Zij spelen in groepjes van vier 3 voorrondes. De 4 winnaars gaan daarna door. Om het kampioenschap vlot te laten verlopen, wordt er op tijd gespeeld. De wedstrijden duren 1 uur, waarbij de laatste beurt wel wordt afgespeeld.

Vanaf half drie vinden de halve finales en de finales plaats. De finales staan gepland voor 16.00 uur, waarna de prijsuitreiking. U vindt de Petanque Club Oisterwijk aan de Moergestelseweg 32 d in Oisterwijk.