ondernemers

Morgen eerst even het hijsen van d’n Dol


Carnaval begint in Döllekesgat op zaterdagmiddag 2 maart om 13.41 uur met de intocht en het hijsen van d’n Dol, het symbool voor Oisterwijk met carnaval. Onze carnavalsvierders noemen we een Dölleke, ofwel Dollen en Dollinen. D’n Dol is een grote dennenappel, gemaakt van heeeeel veeeel döllekes.

Het hijsen van d’n Dol bij aanvang van Oisterwijks Döllekesgat (Foto: Sanne van den Hoven)

De Prins en zijn gevolg, de Jeugdprins, de dweilorkesten en alle andere carnavalsvierders komen bij elkaar bij het ‘Zaterdag Ochtend Met Karnaval Ontbijt’ (ZOMKO). Vanuit daar gaat de groep in stoet richting het Raadhuis. De burgemeester van Oisterwijk draagt de grote sleutel van de stad over aan de Stadsprins. De Jeugdprins ontvangt de kleine sleutel. Daarna wordt de Dol gehesen onder begeleiding van het Oisterwijks Volkslied en is carnaval echt begonnen!

Wat overigens de pret in de weekeinden daarvoor niet mag drukken, en de vrijdag of misschien zelfs de donderdag niet te vergeten, er is genoeg te beleven in ‘Ons Döllekesgat’!