banner

Moergestelse schaatsploeg blikt terug


Na het sluiten van de ijsbanen kan door de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen weer worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2018/2019.

De schaatsploeg van De Vennen in het seizoen 2018/2019.

Door de, inclusief Merel Bertens (sponsorploeg IBR Investments) en Dai Dai Ntab (profploeg Reggeborgh), eenentwintig leden tellende ploeg werd maar liefst 162 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder ook tien Clubrecords van Sanne van Duijnhoven op de 300 (3 keer), 100 en 500 meter (6 keer). Elf leden promoveerden naar een hogere klasse, waarbij Thomas van Berkel, Hilde van Hulten, Teun van der Linden, Karlijn Schellekens en Bram van Tulder zelfs twee of meer klassen hoger eindigden dan waar zij het seizoen begonnen.

Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon veroverde Karlijn Schellekens de derde prijs bij de meisjes Pupillen A en bij de huldiging van het eindklassement van de marathoncompetitie in Tilburg stonden maar liefst zeven Vennenleden op het podium: Loek van der Bruggen (jongens Pupillen-D), Karlijn Schellekens (meisjes Pupillen-A) en Teun van der Linden (jongens Junioren-C) werden eerste in hun categorie en Job van der Bruggen (jongens Pupillen-B), Fenne Loijens (meisjes Pupillen-B), Tom van Dijck (jongens Pupillen-A) en Bram van Tulder (jongens Junioren-C) wonnen de tweede prijs.

Ook tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan waren leden van De Vennen succesvol. Sanne van Duijnhoven werd bij de meisjes Junioren-A Zuid-Nederlands Kampioen Sprint en tweede bij de Supersprint. Bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround voor Pupillen waren er tweede plaatsen voor Loek van der Bruggen (jongens D) en Karlijn Schellekens (meisjes A). Bij de Zuid-Nederlandse Afstandskampioenschappen 500 en 1000 meter behaalde Sanne van Duijnhoven respectievelijk de tweede en derde plaats over alle categorie├źn. Bij het afstandskampioenschap 1500 meter werd Sanne tweede bij de meisjes Junioren-A en won Thom Botermans de bronzen medeaille bij de jongens Junioren-A.

Dai Dai Ntab, Sanne van Duijnhoven en Karlijn Schellekens mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen rijden. Dai Dai werd bij het NK Afstanden tweede op de 500 meter en zesde op de 1000 meter, tweede in het eindklassement van het NK Sprint en derde bij het NK Pure Sprint. Sanne behaalde tijdens het NK Pure Sprint de zestiende plaats bij de meisjes Junioren-A. Karlijn behaalde in de categorie meisjes Pupillen-A bij het officieus NK voor Pupillen de vierentwintigste plaats en bij het NK Jeugdmarathon werd zij zestiende.

Dankzij Dai Dai Ntab werd de naam van Schaatsclub De Vennen ook genoemd tijdens 500 meter wedstrijden van de wereldtop. Bij de World Cup wisselde Dai Dai mooie klasseringen in de top tien af met tegenvallende resultaten en tijdens het Wereldkampioenschap Afstanden in het Zuid-Duitse Inzell behaalde hij de achtste plaats.

Na een korte rustperiode zullen de schaatsers tijdens het voorjaar en de zomer gaan hardlopen, fietsen en skeeleren zodat zij in oktober weer goed voorbereid aan de start van de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zullen staan.