anytime

Martin Simpson bij GUO Oisterwijk


En toen was daar giga-gitarist nummer drie op rij bij GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk. Op 13 januari BJ Baartmans (met Matthews Southern Comfort), op 10 februari Jan Akkerman en op zondagmiddag 24 maart Martin Simpson (UK). Hij begint zijn GUO-concert in Fletcher hotel-restaurant Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143 in Oisterwijks bos- en vennengebied om 15.00 uur. Zolang voorradig verkoopt GUO tussen 14.00 en 15.00 uur de laatste tickets cash aan haar zaalkassa. 140=VOL=OP. Daarom reserveren liefhebbers al via de link op de homepage van GUO’s website guo.inoisterwijk.nl.

Martin Simpson komt naar GUO Oisterwijk

Martin Simpson behoort tot de beste slide- en fingerpicking gitaristen ter wereld. Met het vizier eeuwig gericht op vernieuwing brengt hij Amerikaanse en Britse traditionals opnieuw tot leven. Zijn betoverende, eclectische fingerpicking techniek is nauwelijks volgbaar, inventief, ongeëvenaard subtiel, staat bol van creatieve improvisaties en is voor zijn vakgenoten inspirerend dan wel confronterend zo niet frustrerend. En dan weet hij ook nog aardig weg met slide-gitaar en banjo. In navolging van min of meer vergelijkbare gitaarvirtuozen als Leo Kottke, Leon Redbone en Pierre Bensusan vormen zijn vocalen eerder het functionele verlengde in dienst van zijn verbluffende instrumentbeheersing dan vice versa.