anytime

Lodewijkslezing met muziek in Oisterwijk


De Lodewijkslezing 2019 gaat over kunst tijdens WO1 door Hanneke Bedaux.

Vorig jaar op 11 november was het 100 jaar geleden dat er een wapenstilstand werd overeengekomen die een einde zou maken aan WO I. In het kader hiervan geeft Hanneke Bedaux een voordracht over de ontwikkelingen in de kunst rond 1914-1918. Welke vernieuwingen vonden er plaats, welke schok bracht dat teweeg. Hoe verwerkten kunstenaars deze oorlog in hun verbeelding of op welke manier hielden ze zich afzijdig. Aan de hand van een persoonlijke reis langs de oorlogsgraven in ZW België en Noord Frankrijk worden enkele kunstenaars besproken en hun werken toegelicht.

Lizet en John zorgen voor muzikale begeleiding

De avond wordt afgewisseld met liederen uit het programma ‘stemmen uit de loopgraven’, samengesteld door de Tilburgse muzikanten Lizet van Beek zang en John Nuyten zang, gitaar. Zij vertolken geschiedenissen van jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden.

Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

In verband met de paasweek vindt de jaarlijkse Lodewijkslezing niet plaats op de vaste datum van 18 april, maar zal dat donderdag 25 april zijn om 20:00 in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk.