ondernemers

Jubileumconcert Budding Sound Bigband


Den Boogaard in Moergestel is op zondag, 17 maart 2019 dé plaats voor het jubileumconcert van de Budding Sound Big Band (BSBB). Het concert is een bijzondere muzikale ontmoeting. Twee totaal verschillende orkesten treffen elkaar vanaf 14.30 uur op het podium aan het St.Jansplein. Muzikanten van het Mechels Harmonieorkest en het Midden Brabantse orkest ‘Budding Sound Big Band’ brengen die middag een programma met een keur aan muziekstijlen. Onder leiding van respectievelijk Erwin Pallemans en Piet van Campenhout.

De Budding Sound Bigband

Orkesten

Het Mechels Harmonie Orkest maakte furore tot ver over de Belgische grens, o.a. in Catalonië en Duitsland. Het orkest bestaat uit 80 muzikanten die o.l.v. Erwin Pallemans op hoog niveau muziek maken én plezier beleven. Het orkest beheerst zowel de traditionele harmoniemuziek als ook het populaire en lichtere genre. De Budding Sound Big Band (BSBB) is een orkest met een stevige bezetting in de ritmesectie en een trits aan enthousiaste blazers. Met de jazzy vocaliste Jeske Paalvast vormt de BSBB een totaal orkest dat al 40 jaar een graag geziene gast is op podia in binnen- en buitenland.

Jubileum

Veertig jaar geleden startte orkestleider Piet van Campenhout de BSBB als ensemble van de Oisterwijkse streekmuziekschool. De groep leerlingen repeteerde elke week in de kapel van het gebouw aan de Schoolstraat en vormde de basis voor een swingend orkest dat nog altijd ‘live and kicking’ is. Tegenwoordig onder de vlag van Factorium.
Tientallen muzikanten in de regio Midden Brabant deden met de BSBB podiumervaring op, leerden techniek, samenspel en beleefden het plezier van muziek maken. Sommigen sloegen hun vleugels ver uit in de muzikale wereld, sommigen bleven het nest trouw of komen nog regelmatig terug. Allemaal onder de leiding van Piet van Campenhout. De muziekdocent die met heel zijn ziel en zaligheid de passie voor muziek deelt met leden van de Budding Sound Big Band. Van lay back melodies, fijnbesnaarde en grootse composities tot van swinging jazz en stevige funk. Alles zit in het brede repertoire van de ‘band van Piet’ .

Toegang

De bijzondere meeting is toegankelijk voor de toegangsprijs van slechts €5,– (vanaf 12 jr). De zaal is open vanaf 14.10 u. Aanvang 14.30 u. Tickets zijn te bestelen via www.denboogaard.nl