banner

IVN plantencursus start in het voorjaar


Op 17 april start IVN Oisterwijk met een nieuwe plantencursus.

Cichorei

Wilde planten vindt u overal. In het veld maar ook in parken en bermen. Door ze te determineren en op naam brengen, kunt u ook ontdekken tot welke familie ze behoren en waarom ze juist daar bloeien. Tijdens 5 theorieavonden en 5 excursies maakt u op een eenvoudige en leuke manier kennis met het determineren van wilde planten. Iedere cursusavond bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Tijdens de daaropvolgende excursie wordt extra op de behandelde plantenfamilies gelet.

De cursus wordt gegeven door Rob Vereijken. Hij heeft een grote kennis van planten in Midden-Brabant en door het aanreiken van vele tips voor het herkennen van deze planten, wordt het voor iedereen gemakkelijker om wegwijs te worden in de rijke, wilde plantenwereld om ons heen. Om deel te nemen aan de cursus is geen uitgebreide kennis van planten nodig. Iedereen, zowel de beginnende als de gevorderde plantenliefhebber, is welkom.

Aanmelden kan tot 30 maart 2019 door het invullen van het aanmeldformulier op www.ivnoisterwijk.nl. Daar vindt u ook meer informatie over data, tijden en kosten.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus Elly Aarts; ben.elly@live.nl