ondernemers

In Memoriam Marinus Leermakers


Marinus Leermakers was een telg uit de slagersfamilie, zijn geboortehuis aan de Hoogstraat in Oisterwijk, waar zijn broer Ad later een slagerij had. Zaterdag werd in de krant zijn overlijden bekend gemaakt.

Marinus Leermakers

Loes Westgeest schreef een gedicht voor hem: ‘Het was een bijzondere man. Ik ontmoette hem dikwijls tijdens mijn wandelingen. Zo vertelde hij stukje bij beetje zijn levensverhaal. Marinus heeft het niet makkelijk gehad in zijn leven. Over de eerste ontmoeting heb ik een gedicht geschreven. Daar was hij bijzonder verguld mee. We hebben ook een pad naar hem vernoemd. Dat pad is ontstaan door steeds door de varens te lopen. Hij vond het geweldig. Steeds vond ik briefjes van hem in mijn fietstas, die ik achter de kapel aan de Moergestelseweg stalde…’

Ontmoeting

Er loopt een man door het bos
Alleen
Waar komt hij vandaan
Waar gaat hij heen
Waar denkt hij aan
Z’n ogen op het pad gericht
diep in gedachten
zie ik slechts een deel van zijn gezicht
Een “goede morgen” groet van mij
doet zijn blik verzachten
“Goeie morgen” zegt hij blij
Hij vervolgt zijn weg
Alleen
nu loopt hij recht.

Loes Westgeest

Marinus Leermakers schreef berichtjes, op bijvoorbeeld deze tekening, over zijn geboortehuis…