banner

Gestolen pinpas afgepakt van asielzoeker AZC (Update)


Bij de BP benzinepomp aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk is zaterdag 2 maart door het personeel een betaalpas afgepakt van een ‘klant’.

De gestolen en ingenomen bankpas

Volgens het personeel zou het gaan om asielzoekers, die met de pas probeerden af te rekenen. De pas zou gestolen zijn bij het werkadres van de eigenaar. Die is opgespoord via Facebook en had de pas ondertussen geblokkeerd.

Zaterdag 2 maart ergens in de middag kwamen asielzoekers een pakje¬† sigaretten kopen. Deze wilden ze betalen met een bankpas. Omdat ze het pasje in het apparaat stopten moesten ze de pincode intoetsen. Die wisten ze niet. De kassamedewerker heeft daarop het pasje uit het apparaat gehaald om naar de naam op het pasje te kijken. Dat bleek een Nederlandse naam te zijn, waarmee geconcludeerd werd dat deze dus niet van deze ‘klant’ kon zijn.

Van de dader zijn camerabeelden vastgelegd en de eigenaar van de pas gaat aangifte doen.

Signalement

Beide daders zijn volgens de medewerker begin 20, buitenlands uiterlijk, een van hen had een zonnebril op met een blauw oog eronder en net boven zijn rechteroog een wond of rode vlek. Ziet u deze personen, bel dan 112.