banner

Caravan in KVL gebouw Oisterwijk? Wij weten waarom!


In het voormalige fabriekspand van de KVL in Oisterwijk, staat op de eerste verdieping een caravan in de gang! Hoe dan?

Op internet gaat het verhaaltje rond, alsof er een camping is, of is geweest: Illegale bewoning, verblijfplaats voor arbeidsmigranten, een nieuw recreatief concept? Zelfs het Brabants Dagblad kon er vanmorgen nog geen antwoord op geven…

Niet zo moeilijk

Nee, niets van dit alles. Het antwoord op deze opmerkelijke verschijning is dan ook niet zo moeilijk. Jaren terug al werd er door ons over geschreven, ook toen werd er van alles bij bedacht, maar de uitleg was even simpel als creatief: Bij de start van de herbestemming van de oude fabriekspanden, zochten de medewerkers werkruimten. En omdat de grote koude rouwe betonnen fabriekshallen niet meteen erg geschikt waren, laat staan aantrekkelijk om in te ‘kantoren’, werden er via de grote laad- en losdeuren oude caravans het gebouw in getakeld.

Kantoor

Een caravan op de tweede verdieping van KVL in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

De caravans vormden jaren terug kleine werkplekken, spreekkamertjes, goed te verwarmen en prettig om te zitten. Het was meteen ook een ludieke sfeerverhogende vinding, die het toekomstige concept van ‘Urban Living’ benadrukte, zoals men dat later in diverse werkvleugels tot uiting heeft gebracht.

Anno nu

Bij de gedeeltelijke sloop van een deel van het U-gebouw, alwaar later een hotel zal herrijzen, komt een van die caravans in beeld. U weet nu, waar die vandaan komt!