ondernemers

Aanmelden op Durendael Oisterwijk


Of je nou naar het vmbo, havo, vwo of tto gaat, Durendael biedt voor elk wat wils. Hier hebben we alle richtingen onder een dak. Een grote school dus, maar wel met een persoonlijk karakter.

Misschien ken je onze school al van het juniorlab of de masterclass Engels? Heb je meegedaan aan de dronewedstrijd ? Of ben je op de Open Dag of een Snuffeldag geweest? Dan kunnen we ons voorstellen dat je lang niet alles hebt onthouden. Daarom leggen we in dit artikel nog even kort uit wat je op Durendael kunt verwachten.  Heel veel succes met je keuze!

Aanmelden kan op 12 en 14 maart van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Lees hier wat je nodig hebt.

Ondernemerschap op het vmbo

Ben jij een echte aanpakker? Heb jij vaak nieuwe  ideeën, durf je initiatief te nemen of wil je dit graag leren? Kies dan voor het vmbo op Durendael!

Al in de eerste klas ga je aan de slag met ondernemerschap. Je krijgt les in initiatief nemen, onderzoekend bezig zijn, samenwerken en presenteren. In de tweede klas krijg je het vak economie. Daarbij ga je ondernemende vaardigheden oefenen in de praktijk. Je kruipt onder andere in de huid van een echte ondernemer. Ook loop je een dagje stage in een bedrijf. Zo ga je ontdekken wat jouw droombaan inhoudt en of hij bij je past.

In de derde en vierde klas basis en kader volg je een beroepsgericht programma met keuzevakken. Bij de gemengde en theoretische leerweg kun je kiezen voor het vak ‘Ondernemen’. Zo bereiden we jou steeds een stapje verder voor op je toekomst in het bedrijfsleven!

Ondernemend leren op de havo

Ben jij een ondernemend type? Heb je behoefte aan uitdaging en wil je graag je ideeën delen met anderen? Of wil je dit graag leren? Kies dan voor de havo op Durendael!

De maatschappij vereist werknemers met een ondernemende houding, die weten waar ze het over hebben. Door het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden zoals initiatief nemen, creatief denken, risico’s durven nemen en doorzetten, willen wij jou  hier zo goed mogelijk op voorbereiden.

Samenwerking met het bedrijfsleven staat hoog op het lijstje. In het eerste jaar ga je bijvoorbeeld op bedrijfsbezoek bij het Visitor’s Centre van Coca Cola in België. Ook ga je zelf aan de slag als ondernemer. Een van de opdrachten luidt namelijk om zelf een bedrijf op te richten. Zo ben je optimaal voorbereid voor een succesvolle aansluiting op het hbo!

Academische vaardigheden op het vwo

Ben jij een echte onderzoeker? Stel je kritische vragen? Heb je oog voor detail en wil je graag het naadje van de kous weten? Kies dan voor het vwo op Durendael!

We begeleiden je in het ontwikkelen van een kritische en onderzoekende houding. Dat doen we door het aanbieden van academische vaardigheden. Denk hierbij aan bronnenonderzoek, robotica, programmeren, academisch schrijven, filosofie en ethiek.

Stapsgewijs leer je hoe je een wetenschappelijk onderzoek opzet en uitvoert. Aan het eind van de rit, in de zesde klas voer je een groot zelfstandig onderzoek uit. Twee keer per jaar organiseren we een academische avond, met gastsprekers van de universiteit. Tijdens deze avond kun je het resultaat van je inspanningen aan je ouders en klasgenoten laten zien. Misschien word jij wel een echte professor!

Extra uitdaging op het tto

Ga je graag op reis en wil je de Engelse taal goed leren spreken? Ben je geïnteresseerd in andere landen en culturen en praat je makkelijk voor een groep? Kies dan voor het tto op Durendael!

In het eerste jaar ga je je internationaal oriënteren en maak je een korte trip naar het buitenland. In het tweede jaar ga je met de hele klas vijf dagen naar Engeland. Je verblijft dan in groepjes in een gastgezin. In het derde jaar sluit je de onderbouw tto af met een uitwisseling in Europa. Dat kan in Frankrijk of Spanje zijn, maar ook in Italië, Hongarije of Roemenië.

Tto barst van de activiteiten, waarbij je wordt ondergedompeld in de Engelse taal. Je bezoekt theatervoorstellingen in het Engels en je staat ook zelf op de planken! Tijdens de internationale avonden geef je een presentatie in het Engels aan je ouders en klasgenoten. Zo word jij een echte wereldburger!