glasvezel

Zorgen over zorg bij aanleunwoningen Oisterwijk


Thebe neemt de zorg bij de aanleunwoningen van Catharineberg in Oisterwijk over. Ondanks zorgen over deze zorg, blijft goede zorg bestaan, zo verzekert ons Helma Groenewegen, manager van Amaliazorg, locatie Catharinenberg. Ook de personenalarmering blijft bestaan, wel zal deze net als de thuiszorg door Thebe georganiseerd worden.

De zorg op deze locatie gaat over naar Thebe (Bron afbeelding: Google Maps).

Amaliazorg, de overkoepelende organisatie waar Catharieneberg onder valt, stopt per 15 april met het leveren van thuiszorg en de opvolging van de personenalarmering aan bewoners van Het Koetshuis, het Convent en het Begijnhof. Deze drie appartementencomplexen van woonstichting Leystromen staan op de hoek van de Poirtersstraat en Moergestelseweg in Oisterwijk. ‘Door de beperkte omvang van de thuiszorg is het voor Amaliazorg moeilijk om te investeren in noodzakelijke systemen en om de noodzakelijke kennis van onze medewerkers op peil te houden. Wij willen de focus leggen op kwalitatief hoogwaardige verpleeghuiszorg en dagopvang voor ouderen met dementie binnen woonzorgcentrum Catharinenberg.’

De zorg in de aanleunwoningen gaat over naar Thebe, of als bewoners dat willen naar een andere organisatie naar keuze. ‘Wij zijn op zoek gegaan naar een zorgaanbieder die wel de benodigde omvang in thuiszorg/verpleging heeft en de juiste expertise en middelen om de steeds complexere thuiszorg goed te kunnen leveren. Deze hebben wij gevonden in zorgaanbieder Thebe.’ Alle bewoners worden over deze verandering geïnformeerd; Amaliazorg begeleidt de overstap zorgvuldig via persoonlijke gesprekken.