ondernemers

Workshop over opvoeden zonder straffen en belonen


Maandag 25 maart van 19:45 tot 21:15 uur is er in Tiliander een workshop over opvoeden zonder straffen en belonen, door opvoedcoach Eline Weijers.

Eline Weijers

Voel jij je weleens de politieagent in jullie gezin? Merk je soms dat je uit frustratie of onmacht gaat dreigen met straf of verleiden met een beloning? Om zo gedaan te krijgen dat je kind doet wat jij wilt? Dit kan ook anders. Je macht loslaten. In deze workshop neemt Eline je mee in de wereld van opvoeden vanuit gelijkwaardigheid, zonder straffen en belonen. Met veel praktische tips!

Deze workshops worden eenmalig gratis aangeboden door de Bibliotheek Oisterwijk en Tiliander i.v.m. de Boekenweek. Het thema van dit jaar is: ‘Moeder de vrouw. Niet achter het aanrecht, maar aan het roer.’ Een mooie gelegenheid om moeders een hart onder de riem te steken en hen meer tools mee te geven om aan het roer te blijven. Aanmelden kan via info@tiliander.com, vragen over de inhoud van de workshop kan je stellen via eline@ouderschapvanuitjehart.nl

Eline Weijers is opvoedcoach en werkt met ouders die kinderen hebben in de leeftijd 0 – 12 jaar. Zij heeft zich gespecialiseerd in opvoeden zonder straffen en belonen, opvoeden vanuit gelijkwaardigheid. Ouders komen bij haar met vragen als: mijn kind luistert niet; ik verlies zo snel mijn geduld en dat wil ik niet; straffen en belonen voelt niet goed maar wat doe ik dan; mijn kind ‘pest’ zijn broertje/zusje; mijn kind heeft een sterke wil, hoe ga ik daar mee om; mijn kind is verlegen, hoe kan ik hem weerbaarder maken. Eline legt achtergronden en theorieën uit en vertaalt naar ‘wat kan jij daar als moeder praktisch in dagelijkse situaties mee?’ Daar ligt de grote winst: dat je wat kan met dat wat je begrijpt. 

Ode aan de jonge moeder

Voor veel nieuwe moeders is het een hele uitdaging: werk, gezin, geliefde zijn en moeder. En er zijn nog zoveel meer rollen en taken waar je aan moet voldoen. Het thema van de Boekenweek is dit jaar: ‘Moeder de vrouw. Niet aan het aanrecht, maar aan het roer.’ Een mooi thema om een ode te brengen aan de jonge moeder en haar te voorzien van wat extra tools om de storm van de eerste jaren te doorstaan.

In Oisterwijk organiseert de Bibliotheek daarom in maart twee mooie workshops die meer inzicht, handigheid en tips geven in de opvoeding. Wanneer neem je tijd voor jezelf? Is het beste voor jou ook het beste voor je kind? Happy mama, happy kid? Hoe combineer je een carrière met het drukke gezinsleven? Allemaal vragen waar jonge ouders tegenaan lopen.

En omdat het thema zo universeel is, zijn de workshops ook voor vaders toegankelijk!