ondernemers

Winkelier Oisterwijk bedreigd na aangifte


Dinsdag 19 februari is bij een winkelier in Oisterwijk wederom een onverlaat ‘op bezoek geweest’. De winkelmedewerkers werden bedreigd, omdat deze eerder aangifte hebben gedaan na diefstal.

Met meerdere winkeldiefstallen, zakkenrollerij, berovingen en bijvoorbeeld ook de aanval op een beveiliger deze week, is de maat in Oisterwijk duidelijk vol. Zondag werd er een AZC’er betrapt, maandag een Tilburger, dinsdag een dakloze Pool…

Verschillende ondernemers vinden het tijd worden dat de gemeente gaat ingrijpen, en samen met politie en justitie, en bijvoorbeeld de inzet van BOA’s de bewaking organiseert. Minder aandacht voor het uitdelen van bekeuringen, maar snel zorgen voor een veilig centrum, en een prettige werkplek. Ook zou de politiek hier op moeten aandringen.

We hebben de politiek en gemeente om een reactie gevraagd, en komen hier later op terug.