banner

Westend Talent in Valentijn sfeer


Het is woensdag 13 februari, nog net geen Valentijn maar de sfeer is dik in orde tijdens de koffie-ochtend van Westend Talent. Het is een bijzondere dag. De deelnemers worden vanwege Valentijn verwend met allerlei leuke initiatieven.

Bij binnenkomst in De Coppele ontvangen alle deelnemers een lootje. Al snel gaat de vraag rond: ‘waar zou dat voor zijn?’. Welnu, via een anonieme gever kunnen we een aantal doosjes chocolade verloten. En als er iets bij Valentijnsdag hoort, is het wel chocolade.

De winnaars van de chocolade krijgen er ook een uitdaging bij, namelijk een lege Valentijnskaart. De bedoeling is dat ze de doos mét kaart doorgeven aan iemand die het verdient, iemand die ze aardig vinden of iemand die ze willen bedanken. De winnaars zijn blij met hun prijs en gaan met elkaar in gesprek over wat ze met de doos chocolade gaan doen.

Even later komen de peuters van de speelzaal op bezoek. Ze hebben handenvol zelf versierde hartjes bij zich. Verlegen, zich eerst nog verschuilend achter juf Nicole, komen ze binnen. Maar al snel is het ijs gebroken en worden de schitterende hartjes rondgedeeld. Handen schudden handjes en de peuters laten hun acrobatische kunsten zien aan de aanwezigen. Er wordt nog lang over nagepraat.

En of dat allemaal niet genoeg is, volgt ’s avonds het kookcafé. Een groep leerlingen van de twee basisscholen in Westend heeft gekookt voor Westend Talent. Ook nu is het thema Valentijn: de hartjes van de peuters vormen de tafeldecoratie en veel gerechten hebben de kleur rood zoals de tomatensoep, rode kool, aardbeien en koekjes in de vorm van een hartje. Kortom, een feestdag voor de deelnemers van Westend Talent. Of zoals een van de deelnemers na afloop verzucht: “Wat een fijne dag, om nooit meer te vergeten. Het was een lieve dag.”

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook een keer komen kijken op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in De Coppele? Loop gerust binnen. U bent van harte welkom voor een bakje koffie, meedoen met een spelletje of een van de andere dingen bij Westend Talent. Voor vragen kunt u altijd bellen naar Tanja Pieters, sociaal werker bij ContourdeTwern: 06 836 14 509.

DTZ logo low