glasvezel

Van Koosje Oisterwijk naar het kasteel in Haaren


Dit gaat het worden, de nieuwe uitdaging voor John en Helmi:

Kasteel en landgoed Nemelaer in de sneeuw

Kasteel Nemerlaer in de sneeuw (Foto Oisterwijk in Beeld)

Donderdag 31-1 heeft John van Gils zijn laatste feestje in Café Koosje gevierd, samen met zijn vaste gasten. Na bijna 19 jaar is het mooi geweest. Tijd voor een volgende stap.

Vanaf mei 2000 stond hij klaar voor zijn veelal vaste gasten. Heel wat feesten hebben de revue gepasseerd. De carnaval werd altijd groot aangepakt met een flinke aanbouw en ook Nieuwjaar en de kermis werden groots gevierd.

‘Of je nu 30 bent of tegen de 50 loopt is een heel verschil,’ aldus John. Ook kreeg hij in 2014 een relatie, met een gezun, toch even iets anders dan alleen de zorg voor jezelf. ‘Je wil dan op een gegeven moment ook thuis zijn op de tijden dat de rest van het gezin dat ook is.’  Personeel inzetten en zelf wat meer naar de achtergrond verdwijnen werd duidelijk niet in dank afgenomen. ‘De vaste gasten komen voor de kastelein en daarom besloot ik een aantal jaar geleden om Koosje in de stille verkoop te zetten. Zo kon ik zelf langzaam aan het idee gaan wennen. Toen ik er in 2000 aan begon was mijn doel om het minimaal 15 jaar vol te gaan houden en 20 jaar zou een kers op de taart zijn. Ik ben dus heel trots dat het bijna 19 jaar is geworden.’

Goed een jaar geleden kwam Koosje openbaar in de verkoop en zijn er verschillende kandidaten de revue gepasseerd. ‘De één wilde er een oesterbar van maken en weer een ander champagne bar of restaurant. Ik zeg eerlijk dat ik daar wel eens buikpijn van gehad heb. Maar goed, je hebt er natuurlijk niets over te zeggen. Verkocht is verkocht en dan moet je maar zien wat er met “jouw” kindje gebeurt.’

Helmi en John werden recent door Prins Nillis bedankt voor hun inzet (Foto: Annita Schepens)

Toen eind november een deal op het laatste moment onverwacht niet door ging was John, samen met zijn partner Helmi, al een eind op weg met nieuwe plannen voor een nieuwe onderneming. Door het toen in de verkoop te zetten tegen elk aannemelijk bod hoopte John meer ondernemers wakker te schudden. Dit had hij achteraf gezien eerder moeten doen, want nu kwam John in een luxe positie om zelf te bepalen wie de nieuwe kandidaat werd.
Zowel Helmi als John hadden bij een kandidaat direct een heel goed gevoel. Jong, ondernemend, een Oisterwijker en super mooie plannen voor de toekomst van Koosje.

‘Het ging ineens toch nog allemaal heel erg snel, maar het is heerlijk om zo je café te kunnen overdragen. Zoveel beter dan alles wat eerder de revue passeerde. Het is het wachten echt waard geweest. Hier gaan wij straks zelf zeker graag een keer ’n wijntje drinken. Michel Smolders gaat Koosje prachtig voortzetten daar zijn we beide van overtuigd na het zien van zijn plannen.’

Haaren! 
John en Helmi hebben op de besloten feestavond bekend gemaakt wat hun nieuwe toekomstplannen zijn. Het blijft horeca, maar op tijden die veel beter aansluiten bij het gezinsleven. Geen nachtwerk meer. Vanaf 17 maart zullen zij hun nieuwe onderneming die ‘ Souterrain De twaalf Trappisten’ zal gaan heten, openen in het souterrain van Kasteel Nemerlaer in Haaren.

Het kasteeltje grenst aan de wandel- en fietsroutes, waar u straks zowel een kopje koffie als één van de biertjes van de twaalf trappistenkloosters van over de hele wereld kunt nuttigen.

Wij wensen John en Helmi veel succes en werkplezier!