banner

Popcornmiddag bij het Inlooppunt in Oisterwijk


Op zondag 3 februari worden de mooiste filmpjes van Oisterwijk in Beeld getoond. Dan is het Inlooppunt aan de Kerkstraat 48 van 14.00 tot 16.00 uur even een mini bioscoop. Er is een selectie gemaakt met verschillende thema’s en de duur van de filmpjes varieert van 3 tot 30 minuten. Er is gratis koffie/thee of fris en natuurlijk ontbreekt de popcorn niet. De middag is voor iedereen toegankelijk.

Joost van den Berg van Oisterwijk in Beeld maakt opnamen.

Het is al weer ruim 5 jaar geleden, dat Oisterwijk in Beeld werd opgericht. Inmiddels zijn er door de vrijwiligers heel wat filmpjes en foto’s gemaakt. Het oorspronkelijke idee was om korte filmpjes te maken over Oisterwijk en die te plaatsen op YouTube, Facebook en de website van deze vereniging.

Gevarieerd
Dat gebeurt nog steeds, maar al snel kwamen de vrijwilligers er achter, dat er meer mogelijk was. Geleidelijk aan verschenen er mini documentaires over verzetsmensen uit de 2e wereldoorlog maar ook bijzondere interviews met Oisterwijkers met een verhaal. En natuurlijk ook evenementen zoals Intents, de Reuzenoptocht, Carnaval en de intocht van de Sint zijn bekend en veel bekeken.

Volgende klus
Met een natuurfilm over Oisterwijk staat een nieuwe uitdaging op het programma. Op 31 augustus heeft de vereniging hiervoor zelfs het Natuurtheater gereserveerd. Het belooft een bijzondere film te worden waarvoor de vrijwilligers nog heel wat werk moeten verzetten.

De filmpjes die u op 3 februari kunt zien zijn een mix van onderwerpen zodat het voor iedereen leuk is.