banner

Oisterwijker Adje Rozen krijgt Sjefkesbaret


Brandwachter Ad Rozen uit ons Oisterwijks Dölleksgat kreeg zoveel stemmen, dat hij nu al zijn Sjefkesbaret heeft mogen ontvangen!

Ad, zijn vrouw, omringd door enkele van de Dölleksgatse carnavals vertegenwoordigers (Foto: Annita Schepens).

Ad, drager van het Groot Kruis, werd recent genomineerd voor Sjef Carnaval! Ad Rozen is sinds vorig jaar al 44 jaar Döllekesbrandwachter, oud-kastelein en was o.a. verantwoordelijk voor het cultiveren van de carnavalshistorie van Oisterwijk en opleider van de kinderen in Döllekesgat. Een markante Dol! Het Grootkruis werd slechts drie keer eerder uitgereikt in de geschiedenis van Döllekesgat. De andere drie dragers zijn Henk Dekkers en wijlen Jan Vlaminckx sr. en Bart Funk.

Ad, Sjef Carnaval? Dè mende nie!

Ad heeft gisteren zijn Sjefkesbaret in ontvangst mogen nemen. Er kwamen zoveel reacties binnen op de nominatie dat ze daarvoor speciaal naar Oisterwijk kwamen.  Jeugdprins Stijn, de boerenbruid en prins Nillis met een deel van zijn gevolg waren aanwezig bij deze ludieke uitreiking. Döllekesgat is trots op zo’n icoon!

Sjefke Ad, in de ‘Sjefkesmobiel’ (Foto: Annita Schepens).

Dorpswachter Gé en brandwachter Ad ‘beplakken’ Grootvorst Henk.

Delen: