banner

Oisterwijk krijgt keurmerk veilig ondernemen


Donderdag 21 februari ontving burgemeester Hans Janssen uit handen van Onno Keuker van MKB-Nederland het Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen Laarakkers, Kerkhoven en KVL.

Om het keurmerk te behalen moeten ondernemers samen met gemeente, politie en brandweer afspraken hebben gemaakt om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer van de bedrijventerreinen aan te pakken. Door hier afspraken over te maken zorgen de partijen er samen voor dat de bedrijventerreinen schoner, netter en veiliger worden.

“We weten elkaar te vinden als dat nodig is”

Burgemeester Hans Janssen ontvangt keurmerk (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Burgemeester Janssen ontving het Keurmerk tijdens de algemene ledenvergadering van Bedrijven Contact Oisterwijk (BCO), waarvan de leden te gast waren bij het op Kerkhoven gevestigde bedrijf Tobroco-Giant. Volgens burgemeester Hans Janssen is het geen verrassing dat de bedrijventerreinen het keurmerk ontvangen: “Er is een goede samenwerking tussen de ondernemers, brandweer, politie en gemeente. De lijntjes zijn kort en we weten elkaar te vinden als dat nodig is. Alleen met een goede samenwerking en concrete afspraken, zorg je dat bedrijventerreinen nog veiliger worden. Dat het er netjes uitziet, is ook van belang. Het bedrijventerrein is een visitekaartje voor ondernemers. Ik ben trots dat ik het keurmerk in ontvangst mag nemen, maar het is natuurlijk vooral een waardering voor alle ondernemers op de bedrijventerreinen die samen Oisterwijk als ondernemende gemeente op de kaart zetten.”

Initiatief van Bedrijven Contact Oisterwijk
Aan de ontvangst van het keurmerk ging een initiatief van BCO vooraf. BCO is een vertegenwoordiging van ondernemers op de bedrijventerreinen. Met een speciaal opgestelde werkgroep bestaande uit BCO, gemeente, politie en brandweer is, onder begeleiding van MKB-Nederland, onderzoek gedaan naar de ervaringen van ondernemers op de bedrijventerreinen. Vervolgens kwam MKB-Nederland een kijkje nemen op de terreinen. Met de resultaten is een plan van aanpak opgesteld met actiepunten voor de komende 3 jaar. Na 3 jaar volgt een evaluatie en bij een positief resultaat, ontvangen de bedrijventerreinen opnieuw het certificaat.

Frank van de Wouw, voorzitter bij BCO, ziet de toekomst positief: “We zijn trots dat we het keurmerk mogen ontvangen. Een resultaat van goede samenwerking dat ook direct inkoopvoordelen voor onze leden oplevert wat betreft verzekeringen. We gaan nog verder aan de slag met de actiepunten en willen in de toekomst ook kijken naar de mogelijkheden voor ‘parkmanagement’. Door parkmanagement te introduceren kunnen we ervoor zorgen dat er één partij is die de belangen behartigt van alle ondernemers die op de terreinen gevestigd zijn. Daarnaast kunnen we gezamenlijke voordelen behalen als het gaat om energie, veiligheid, reiniging en duurzaamheid. Door samen op te trekken, verbeteren we de kwaliteit van de bedrijventerreinen.”