ondernemers

Nieuwe directeur voor Durendael Oisterwijk


Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft Leon Spaan benoemd tot rector van 2College Durendael Oisterwijk,  en tevens Tilburg en Berkel-Enschot. Op dit moment is hij algemeen directeur/rector van het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. Leon start zijn nieuwe functie op 1 september 2019. Hij volgt Ad Poulisse op die met pensioen gaat.

Leon Spaan

Leon Spaan startte zijn onderwijsloopbaan in 1988 als docent scheikunde en biologie, onder andere op de Stefanus Mavo en het Cobbenhagencollege in Tilburg. In april 2000 werd hij lid van de centrale directie van het Mill Hill College in Goirle. Vanaf januari 2006 is hij rector van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. Sinds november 2009 is Leon Spaan algemeen directeur en rector van OMO Scholengroep Boxtel.

Leon Spaan studeerde scheikunde en biologie aan het Mollerinstituut en MO-B scheikunde aan de Fontys Hogescholen. Aan de Rijksuniversiteit Utrecht, faculteit chemie, studeerde hij in 1995 af in de richting chemiedidactiek met als bijvak beleid en management. Naast zijn werk heeft hij meerdere opleidingen en cursussen gevolgd.

Leon Spaan is 54 jaar, geboren in Udenhout. Hij is gehuwd, heeft twee kinderen en woont in Biezenmortel.