brabantspronkjuweel

Losschieten Boerenbruidspaar Oisterwijks Dölleksgat


Elk jaar wordt op een vrijdag voorafgaand aan carnaval en de boerenbruiloft de bruid losgeschoten. Op het Kerkplein komen de families van het boerenbruidspaar en hun vrienden bij elkaar voor het carbidschieten, waarna de groep zich samen met muzikanten uit verschillende dweilorkesten verplaatst van kroeg naar kroeg.

Gezellig op pad met het Boerenbruidspaar (Foto: Annita Schepens Vivie)

Elk jaar komt een hele grote groep carnavalsvierders bij elkaar op deze avond om de bruid en bruidegom een geweldig voorproefje te geven. Je zou het een vrijgezellenfeest kunnen noemen! Om vast in de stemming te komen en natuurlijk de kwade geesten rondom het bruidspaar te verjagen, gaan we op vrijdag 22 februari traditiegetrouw LOSSCHIETEN. Daarna is er tijd om het bruidspaar beter te leren kennen tijdens de kroegentocht. Om 19:00 is het verzamelen in Cafe ’t Molentje waarna om 19:30 uur iedereen vertrekt naar het Kerkplein bij de Petruskerk voor het carbidschieten.

En geniet vast voor, met een filmpje van een eerdere editie: