ondernemers

Lezing over De Kaaistoep door IVN Oisterwijk


De Kaaistoep is een natuurgebied in Tilburg, ten westen van de Blaak globaal tussen de A58 in het zuiden, de Gilzerbaan in het noorden en het Bels lijntje in het oosten.

In 1995 zijn leden van de KNNV-afdeling Tilburg begonnen met het inventariseren van planten, paddenstoelen, mossen en kevers. Snel kwamen daar andere groepen bij zoals vogels, zoogdieren (vooral vleermuizen), amfibieën en reptielen, lichenen, allerlei groepen insecten, duizend- en miljoenpoten, spinnen, sieralgen, slakken, gallen, bladmineerders en nog veel meer. In de loop der jaren hebben meer dan 200 mensen bijgedragen aan het onderzoek. Op dit moment staat de teller op 8.100 soorten en daarmee is De Kaaistoep het best onderzochte stukje Nederland. Niet alleen werden soorten geïnventariseerd, er werden ook verschillende onderzoeken gedaan en het Vogelringstation Tilburg werd in De Kaaistoep gevestigd.

Rechts van de Protestantse kerk, is de ingang van de Voorhof (Bron: Google Maps)

Paul van Wielink is vanaf 1995 tot en met 2012 coördinator geweest van het onderzoek in De Kaaistoep. Hij is nog steeds betrokken bij veel van de genoemde onderzoeken. Tijdens deze lezing, georganiseerd door IVN Oisterwijk en LNMH Haaren, zal hij op zijn eigen enthousiaste manier vertellen over het onderzoek in De Kaaistoep.

De gratis lezing zal plaatsvinden op donderdag 21 februari om 20.00 uur in de Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk.