anytime

Jan Akkerman bij GUO Oisterwijk


‘Beste gitarist ter wereld’, kopt het Britse ‘Melody Maker’ in 1973. Na een dikke halve eeuw op podia, in opnamestudio’s, bij Brainbox en Focusmet beklijvende wereldhits als ‘Hocus Pocus’ en ‘Sylvia’, en nog vele projecten daarna vindt menigeen dat nog steeds. Behalve aan talent dankt Jan Akkerman dat predicaat aan zijn niet aflatende drang tot vernieuwing.

Jan Akkerman

Onorthodox vindt hij zichzelf dagelijks opnieuw uit. Daarvoor adopteert en integreert hij uiteenlopende muziekstijlen en deelt hij zijn klasse en passie live met zijn publiek. Waar het lijkt alsof hij moeilijk zijn stijlhokje kan kiezen, is het hemzelf te doen om te excelleren in elke stijl die hem aanspreekt. Het houdt hem fris, energiek en onvoorspelbaar. Nog maar zelden verschijnt de giga-gitarist in zijn eentje op een podium. Des te trotser is GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk dat ze hem op zondagmiddag 10 februari mag verwelkomen.

Momenteel toert hij met andere NL topgitaristen én met dochter Laurie (vocals) in ‘Knight of the Guitar’. Tot wat hij zich laat verleiden in zijn GUO-concert? Tot freestyle jazz, blues, progrock, klassiek, hot club de france, new age, elektronisch, dance? Tot elektrische of akoestische gitaar, luit, sitar, sax, toetsen? Tot een mix van dit alles en meer? Niemand weet het op voorhand, ook hijzelf niet. En juist dat tekent de authentieke pioniersgeest van de meesterlijke improvisator. Jan Akkerman blijft verrassen en verwonderen. Niet alleen zijn publiek, evenzeer zichzelf.

De maestro begint zijn GUO-concert in Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143 in Oisterwijk op zondag 10 februari om 15.00 uur. Zolang voorradig verkoopt GUO tussen 14.00 en 15.00 uur tickets cash aan haar zaalkassa. Maar de voorverkoop draait op volle toeren, welhaast zo snel als deze gitarist zijn snaren kan laten trillen. Liefhebbers reserveren via een link op guo.inoisterwijk.nl en 140=VOL=OP.