banner

Ik ben heel blij dat ik mijn steentje mag bijdragen


Ik ben Mariëtte Nouwens, dochter van Mies, en heel blij dat ik ook af en toe mijn steentje mag bijdragen en bij stichting “Beeldkracht” zoveel lieve mensen, zowel vrijwilligers als cursisten, heb leren kennen.

Mariëtte en Mies

We worden momenteel door de media overspoeld met informatie betreffende dementie en/of mensen met geheugenproblemen. Dat bedoel ik niet negatief, het is begrijpelijk en ook heel belangrijk in onze vergrijzende maatschappij. Maar ondanks al die voorlichting kom je er toch in de praktijk pas achter wat voor een ingrijpend proces het is wanneer je (zelf) of iemand in je omgeving het slachtoffer wordt van deze ziekte.

Nadat mijn moeder, nu bijna 5 jaar geleden, haar allerliefste, mijn vader, kwijtraakte verloor ze eerst het plezier maar al heel snel ook de energie en de kracht om zelfstandig te doen wat ze eigenlijk al vanaf haar 50e het liefste doet, nl. schilderen. Je ziet het met lede ogen aan, probeert haar weer aan de slag te krijgen, maar het lukt je niet. Dat doet zeer. Totdat de stichting “Beeldkracht” op haar pad komt. Het is Ellen samen met “haar” vrijwilligers gelukt haar weer aan “het werk” te krijgen.

Regelmatig wordt er met nieuwe technieken geëxperimenteerd, leuk is dat, maar niets hoeft. Er wordt hard gewerkt maar het samen koffie drinken is ook steeds een belangrijk moment.

Mariëtte Nouwens

Beeldkracht

Beeldkracht gaat ook naar buiten (Foto: Marijke Brocken).

Bij Beeldkracht Oisterwijk werken wekelijks een tiental ouderen, mensen met een geheugenprobleem, aan hun eigen kunstwerk. Kunstenares Ellen Geerts geeft hen les, en een groep vrijwilligers zorgt voor ondersteuning en begeleiding. Door geconcentreerd bezig te zijn met het maken van kunst, het kijken, verbeelden, het uitwerken en het samenzijn, (her)vinden de ouderen zichzelf. Kunst stelt hen in staat om hun leefwereld vorm te geven en emoties uit te drukken. De cursisten staan centraal, en krijgen allen in eigen regie de ruimte die ze nodig hebben hun weg te vinden…

E-mail: beeldkracht@ellengeerts.nl
Telefoonnummer: 013-5284033

DTZ logo low

Delen: