ondernemers

Goede generale voor Dai Dai Ntab


Op zaterdag 2 februari heeft Dai Dai Ntab van Schaatsclub De Vennen laten zien dat hij klaar is voor het wereldkampioenschap 500 meter. Tijdens de World Cup in het Noorse Hamar behaalde hij op zijn favoriete afstand de derde plaats.

 

Dai Dai Ntab

Alle wereldtoppers waren in Hamar aanwezig. Op de Olympische ijsbaan van 1994 werden zelden tijden onder de 35 seconden gereden, maar tijdens de laatste internationale wedstrijd voorafgaand aan het wereldkampioenschap bleven er maar liefst acht rijders onder deze magische grens. De Rus Pavel Kulizhnikov was met 34.65 de snelste en de Koreaan Jun-Ho Kim werd tweede in een tijd van 34.71. Dai Dai Ntab werd met 34.77 knap derde en versloeg daarmee andere toppers als de Canadees Dubreil, de Rus Murashov, de Japanner Hasegawa, Olympisch Kampioen Lorentzen uit Noorwegen en de Nederlanders Verbij, Smeekens en de gebroeders Mulder. Dai Dai was met zijn derde plaats, na Jan Smeekens op 23 november 2018 in Japan, pas de tweede Nederlander die dit seizoen een podiumplaats op de 500 meter veroverde. Gezien de kleine tijdverschillen, zijn er minimaal tien serieuze kandidaten voor de strijd om de wereldtitel die aanstaande vrijdag 8 februari in het Zuid-Duitse Inzell zal worden gehouden.