ondernemers

Fietser aangereden op rotonde in Oisterwijk


Omstreeks 21:00 uur is er een man op zijn fiets aangereden op de oversteekplaats aan de Moergestelseweg/Tilburgseweg in Oisterwijk. Volgens getuige was er een flinke klap te horen.

Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer (Foto: Toby de Kort).

De automobilist reed door na de aanrijding. De politie achterhaalde de bestuurder snel en het bleek een man op  leeftijd te zijn. Hij verklaard echt niks mee te hebben gekregen en heeft zeker niet gemerkt dat hij een ongeval heeft gehad. De politie vermoed dat er geen opzet in het spel is en behandeld het als een normaal ongeval.

De fietser raakte licht gewond en werd ter plaatse behandeld. Zijn fiets raakte wel beschadigd.

Bij de rotondes gebeuren vaak ongevallen buurtbewoners maken zich zorgen, dit spraken ze vanavond opnieuw uit tegen de politie. De rotonden staan bekend als gevaarlijk. Ze zijn enkele jaren geleden aangelegd als vervangingen van kruispunt met stoplicht. Regelmatig zien automobilisten de fietsers over het hoofd. Zo is deze plek ook al eens op TV geweest bij het SBS 6 programma ‘Gevaarlijkste wegen van Nederland’.

Maatregelen

Na jaren van klachten vanuit omwonenden, en diverse aanrijdingen met gewonden, heeft de gemeente eerder dit jaar  een onderzoek laten doen. Afgelopen zomer zou de gemeente daarop met een plan voor eventuele aanpassingen komen. Zover bekend zijn er naar aanleiding van dat onderzoek nog geen aanpassingen gedaan.