brabantspronkjuweel

Een bijzonder biodiversiteitsjaar voor Oisterwijk


In 2019 gaat het B-team Oisterwijk, de B staat voor biodiversiteit, een bijzonder biodiversiteitsjaar maken. Dit gaan ze niet alleen doen: de uitvoering gaat in samenwerking met vele partijen. Je bent altijd van harte welkom op de maandelijkse vergaderingen waar ze alle plannen bespreken. Die vergaderingen vinden plaats in het OC de Coppele en de eerstvolgende is op maandagavond 18 februari tussen 20.00 uur en 22.00 uur.

De teamleden hebben gemerkt, dat het nog niet zo eenvoudig is om het onderwerp ‘biodiversiteit’ uit te leggen. Daarom hebben ze bedacht om in 2019 de seizoenen als leidraad aan te houden in thema’s en activiteiten. Daarin leggen ze de verbinding en samenwerking met andere natuurorganisaties. De B-teamleden schrijven regelmatiger artikelen over biodiversiteit. Tevens kan je hen vaker op onverwachte plekken zien!

Lente
De lente draait om ‘biodiversiteit en uw eigen tuin’, vandaar dat ze op 9 juni weer een biodiversiteitsplantjesmarkt organiseren, vergelijkbaar met de markt in april 2011. Je kunt dan weer prachtige vaste planten voor je tuin aanschaffen, die door een team van kenners speciaal geselecteerd zijn om de biodiversiteit te verhogen. Verder staat er nog een klimaatmars in de planning en dragen ze bij aan de Boomfeestdag op 13 maart.

Opa Kip
En ‘Opa Kip’, u zag hem vorige week in deze krant, die je meeneemt op avontuur door Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, komt uit de pen van het B/team. Hij vertelt over het wel en wee op het gebied van biodiversiteit, vergezeld van prachtige illustraties. Wil je op de hoogte blijven, bekijk dan regelmatig www.bteamoisterwijk.nl Wil je iets organiseren, meedoen of vragen: info@bteamoisterwijk.nl.