banner

Druk, druk, druk en bent u ook nog mantelzorger?


Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een maand oud en bijna iedereen zit weer in de vertrouwde meestal drukke regelmaat van de dag. Maar juist nu, in de nog donkere wintermaanden zijn er ouderen, die veelal alleen de dag doorbrengen. Mantelzorgers/ familieleden doen wat ze kunnen om hen bij te staan. Zij kunnen echter niet altijd elke dag aanwezig zijn.

Maar er is nog meer mogelijk…

Ontspanninging en ontmoeten in het Gerard Horvershuis (Foto: Joris van der Pijll).

Het Gerard Horvers Huis met haar vrijwilligers biedt wekelijks activiteiten aan in de gezelligste huiskamer van Oisterwijk voor kwetsbare ouderen. De groep bestaat uit maximaal 8 ouderen. Onder het genot van een kopje koffie of thee ‘met een koekje erbij,’ kan men gezellig bijpraten met andere ouderen of bijvoorbeeld een leuk (kaart)spelletje doen. Het kan allemaal. Vervoer wordt geregeld.

Positieve reacties
Een paar uurtjes in een andere omgeving doet ‘wonderen.’ Enkele reacties van ouderen die wekelijks het Gerard Horvers Huis bezoeken: ‘muren praten niet terug’, ‘fijn er tussenuit te zijn’, ‘een sfeervolle huiskamer’, ‘leuke gastvrouwen’ en ‘heel fijn, die haal- en brengservice met behulpzame chauffeurs.’

U bent van harte welkom
Bent u of kent u iemand, die ook graag eens een paar uurtjes wil doorbrengen met anderen, neem dan contact op met: Ingrid Oosterling/ContourdeTwern: 013-5284080 (kantooruren) of 06-17163091. Voor een impressie en meer informatie kijkt u eens op de website www.gerardhorvershuis.nl

DTZ logo low